İçeriğe geç

Sokakta Bulunan Kediye Ne Yapılır

Sokakta kedi buldum ne yapmalıyım?

✔️Öncelikle yavrumuza ani hareketlerden kaçınarak yaklaşmalı ve genel sağlık durumunu kontrol ettirmek için en yakın veteriner kliniğine götürmelisiniz. ✔️ Herhangi bir sağlık sorunu olmayan yavrularımız 10 günlük takip sürecine tabi tutulacaktır. Süreci takip etmenizi ve veteriner hekiminizle yakın temas halinde kalmanızı öneririz.

Sokak bulunan kedileri nereye bırakabilirim?

Mevcut hayvan koruma kanun ve yönetmeliklerine göre belediyeler, hayvan türlerine göre bakım evleri kurmak, sahipsiz hayvanları aşılamak ve kısırlaştırmak ve onları alındıkları yere geri göndermekle yükümlüdür (Madde 6). Kim ne derse desin, kanunun ilgili hükmü budur.

Sokakta kedi buldum nereyi aramalıyım?

Alo 153 Sokak kedisi için Hayvan ambulansı acil yardım talebi.

Sokaktan alınan kediye ne yapılmalı?

Sokaktan sahiplenilen bir kedi için gidilecek ilk yerlerden biri veteriner olmalıdır. Genel bir sağlık kontrolünden, aşılardan ve gerekirse parazit tedavisinden geçmek gerekir. Ayrıca kedinize mikroçip taktırmak, kaybolması durumunda bulunabilmesi için önemli bir adımdır.

Hayvan barınağı kedi alır mı?

Evlat edinilebilecek kedilerin çoğu barınağın web sitesinde listelenmiştir. Beğendiğiniz bir kedi görürseniz, hala orada olduğundan emin olmak için önceden arayın. Barınağı ziyaret etmek ve kediyle tanışmak için randevu alın.

Kayıp kedi buldum nereyi aramalıyım?

Merhaba 153 Hayvan Ambulansı Yaralı Sokak Kedisi Acil bir kedi buldum.

153 hayvan Ambulansı Ücretli mi?

Olası hayvan yaralanmalarında İstanbullular “Alo 153”ü arayarak bölgeye hayvan ambulansı çağırmalıdır. Kurtarma hizmeti ücretsiz olarak verilmektedir.

Veteriner sokak kedisi için para alır mı?

SOKAK HAYVANLARINA MUAYENE VE TEDAVİ HİZMETİ Vatandaşların ve belediye hayvan toplama ve nakil ekiplerinin getirdiği sokak hayvanlarının veteriner hekimler tarafından ücretsiz muayene ve tedavileri yapılmaktadır.

Kaybolan kedimi buldum ne yapmalıyım?

Yerel hayvan barınağınızı arayıp bir kedi bulduğunuzu ve kaybolduğunu düşünüyorsanız, kedinin sahibi ararsa sizinle iletişime geçebilirler. Sahibini ararken kediye bakamayacaksanız, yerel hayvan barınağınızı arayıp kediyi yanınıza alıp alamayacağınızı sorun.

Sokak kedilerine kim bakar?

– 5199 sayılı Hayvan Refahı Kanunu, İl Hayvan Refah Komisyonu Kararı ve Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı uyarınca vatandaşlarımız veya kurumlarımız bağlı bulundukları ilçe belediyesine telefonla veya dilekçe ile başvurabilirler.

Kedileri kim topluyor?

MADDE 21’e göre belediyelerce kedi ve köpeklerin toplanması kanunla açıkça düzenlenmiştir. Belediyeler ayrıca kedi ve köpekleri sadece NÖTRALİZASYON, hadım etme, bakım ve tedavi amacıyla toplar ve daha sonra alındıkları yere geri bırakırlar.

Sokak hayvanlarına nasıl yardımda bulunabileceği yazalım.?

Sokak hayvanlarını korumak için neler yapabiliriz? Kapınızın önüne bir kap su bırakabilirsiniz. … Yemeklerinizi onlarla da paylaşabilirsiniz. … Yanınıza yiyecek götürebilirsiniz. … Güvenli alanlar hazırlayabilirsiniz. … Belediyelerin veterinerlik hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. … Hayvan bakımevlerine destek olabilirsiniz.

Sahipsiz kedi nereye bırakılır?

Sahipsiz hayvanların hayvan barınaklarından gerçek veya tüzel kişilere teslim edilerek sahiplendirilmesi halinde, sahiplenme tarihinden itibaren 60 gün içinde sağlık raporu ile birlikte il veya ilçe müdürlüğüne başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Sokaktan kedi sahiplenmek suç mu?

Sokaktan sahiplenilen kedilere 6 bin TL ceza kesilecek.

Bir sokak kedisi neden eve girmek ister?

Evin sıcaklığını ve şefkatinizi hissettikleri için kalacak bir yer bulmaktan mutluluk duyarlar ve kendiliğinden eve girip evin yeni bir üyesi olabilirler. “Sokak kedisi eve girmek istiyor” yaygın bir durumdur.

Sokaktan kedi sahiplenmek yasal mı?

CEVAP: 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na göre, sahipsiz hayvanlar yerel makamlarca tespit edilmelidir. Sokaklardan sahiplenilecek hayvanlar cezai yaptırım uygulanmadan kayıt altına alınabilir.

Sokakta bulduğum yavru kediyi nereye bırakabilirim?

Sokakta bulduğum kediyi nereye verebilirim? Hayvan barınakları: Çoğu şehirde başıboş kedileri kabul eden hayvan barınakları vardır. … Veteriner klinikleri: Bazı veteriner klinikleri başıboş kedilere geçici olarak ev sahipliği yapabilir veya sahiplendirme konusunda yardımcı olabilir…•11 Şubat 2016

Kayıp kedi nereye bildirilir?

Kayıtlı evcil hayvanların ölümü veya kaybolması durumunda, evcil hayvan sahibi durumu en geç 60 gün içinde il veya ilçe müdürlüğüne bildirmek zorundadır. Terk edilmiş hayvan bulan herkes, onları sahiplenmek istiyorsa kayıt altına almalıdır.

Kaybolan kedimi buldum ne yapmalıyım?

Yerel hayvan barınağınızı arayıp bir kedi bulduğunuzu ve kaybolduğunu düşünüyorsanız, kedinin sahibi ararsa sizinle iletişime geçebilirler. Sahibini ararken kediye bakamayacaksanız, yerel hayvan barınağınızı arayıp kediyi yanınıza alıp alamayacağınızı sorun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort