İçeriğe geç

Müfettiş Savunma Alabilir Mi

Son savunmayı kim alır?

Ayrıca, memurun son sözlü veya yazılı savunması Yüksek Disiplin Kurulunca istenecek ve memura 657 sayılı Kanunun 129 uncu maddesinde tanınan haklardan yararlanma imkânı sağlanacaktır.

Muhakkik savunma isteyebilir mi?

Soruşturmacı savunma talebinde bulunamaz. Süre 7 günden az olamaz. Bu süre içinde yapılmazsa, bu haktan feragat edilmiş sayılır.

Soruşturmacı savunma alabilir mi?

– Soruşturmacı sadece ifade alır. İfade yazılı olarak veya kişisel bir görüşme kaydedilerek yapılabilir. Bir ifade savunma değildir. Savunma, soruşturmacının teklifini de içeren raporunu sunmasının ardından, ceza verme yetkisine sahip olan şef veya disiplin kurulu tarafından yapılır.

Müfettiş soruşturması ne kadar sürer?

Soruşturma kararının kendisine tebliğ edildiği soruşturmacı, soruşturmayı 2 (iki) ay içinde tamamlamak zorundadır. Soruşturma, söz konusu 2 (iki) aylık süre içerisinde tamamlanamazsa, soruşturmacı gerekçelerini belirterek ek süre talep eder.

Hangi durumlarda savunma istenir?

Çalışan ile işveren arasında işyerinde uyuşmazlık çıkması halinde çalışanın savunması istenebilir. Zorlu iş dünyasında zaman zaman ortaya çıkabilecek uyuşmazlıklar, çeşitli sebeplerden kaynaklanan mağduriyetler ve devamsızlık gibi hususlar çalışanın savunmasının istenmesine yol açabilir.

Savunma kabul edilmezse ne olur?

ÖZET: İş sözleşmesi işçinin verimliliği veya davranışı ile ilgili nedenlerle feshedildiğinde işçinin savunması ileri sürülmelidir. İşçinin savunması ileri sürülmeden haklı nedenle fesih yapılması halinde; fesih geçersiz sayılacak ve işe iade davası işçi lehine kapanacaktır.

Muhakkik mi müfettiş mi?

“Müfettişler dışında soruşturma yapmakla görevlendirilen kişilere soruşturmacı denir” (Kırmızıgül, 1993, Düztepe, 2019’dan aktaran). Eğitim kurumu müdürlerinin 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu hükümlerine göre soruşturmacı/soruşturmacı olarak atandıkları görülmektedir.

Memurdan savunma nasıl istenir?

Memurun savunma hakkı Memurun savunması alınmadan memura karşı disiplin işlemi yapılamaz. Savunma talep yazısında; iddia edilen eylem ve durumlar açıkça belirtilmeli ve yer, zaman, kişi ve olay belirtilmelidir. Memura en az 7 gün önceden bildirimde bulunulmalıdır (7 günden az süreler iptal gerekçesi olarak değerlendirilecektir).

Muhakkik ücret alır mı?

İş yoğunluğu, iş yükü ve sorumlulukları nedeniyle ek görev verilen okul ve kurum müdürlerine, bu görevleri için herhangi bir ücret ödenmez.

7 günlük savunma süresi ne zaman başlar?

SAVUNMA HAKKI (1) ❖ En az 7 günlük makul bir süre verilir. ❖ Savunma süresi, bildirimin yapıldığı günü izleyen günden itibaren başlar.

Memurun savunması ne zaman alınır?

Bir memura disiplin cezası verilebilmesi için memura en az 7 gün savunma hakkı tanınması gerekmektedir. Savunma hakkı tanınmadan disiplin cezası verilirse verilen ceza hukuka aykırı olup bu disiplin cezalarının iptali için idare mahkemelerine başvurulması mümkündür.

Disiplin soruşturmasında ilk kimin ifadesi alınır?

Soruşturma planı oluşturma: Soruşturma/soruşturma, varsa muhbir veya şikayetçinin ifadelerinin kaydedilmesiyle başlar. Tanık ifadeleri, muhbir veya şikayetçinin ifadelerinden hemen sonra veya böyle bir süre yoksa kaydedilir. Sanıkların ifadeleri en son kaydedilir.

Müfettiş ifade alabilir mi?

(2) Gerekli gördükleri takdirde, denetçiler kişilerden yazılı ifade de isteyebilirler. (3) Yazılı ifade talep edilmesi halinde, ilgili personele iddia olunan suç yazılı olarak bildirilir ve ifadelerini sunmaları için en az yedi gün olmak üzere makul bir süre verilir.

Müfettiş görevden alabilir mi?

(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.

Memurdan savunmayı kim ister?

Yönetmeliğin 29. maddesi, “Muhakkik” adı verilen bu kişilerin çalışma usullerini düzenler. Yönetmeliğin “Savunma” başlıklı 30/1. maddesine göre; “Görevliye, kendisini savunma hakkı verilmeden disiplin cezası verilemez. “Savunma, soruşturma prosedürünün son aşamasında Disiplin İşleri Başkanı tarafından talep edilir.”

Son savunmadan sonra kaç gün içinde ceza verilir?

Savunmadan sonra karar almak kaç gün sürer? Savunmadan sonra mahkumiyet almak ne kadar sürer? Disiplin amirlerinin soruşturmanın tamamlanmasından itibaren 15 gün içinde uyarı, kınama ve maaş kesintisi vermeleri gerekir.

Duruşmada son söz kime verilir?

Deliller tartışılırken, sanığın duruşmada hazır olup olmamasından bağımsız olarak, sanığın savunma avukatı son sözü söylemelidir. Konuşma sırasında, yasa koyucu sanığın savunma avukatını sanıktan sonra sıralamıştır. Yasanın açık ifadesinden de anlaşılacağı üzere, karar açıklanmadan önce son sözü söyleme hakkı yalnızca hazır bulunan sanığa aittir.

Mahkemede savunmayı kim yapar?

Sanık, şüpheden korunmak için kendini savunur, bu yasal bir zorunluluktur. Sanığın talebi üzerine avukatı aracılığıyla kendini savunabilir. Sessiz kalma hakkı: Bu, sanığın suçlandığı suç hakkında yorum yapmama hakkının yasal olduğu anlamına gelir.

Son savunma alınmadan ceza verilir mi?

Bu husus kanunla da düzenlenmiştir26. 657 sayılı Kanuna göre “bir memura, savunması alınmadan disiplin cezası verilemez” (m.

Tavsiyeli Bağlantılar: Tek Mi Sek Mi Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kumral Escort