IMEI kapatılırsa ne olur?
IMEI kaydı yapılmamış telefonlar 4 ay boyunca kayıt yaptırmadan kullanılabilir. Bu sürenin sonunda telefonun operatörlerle iletişimi kesilir.
IMEI iptal olur mu?
1 Ocak 2024’ten itibaren bir yıl boyunca kesintisiz sinyal alamayan telefonların IMEI kaydı silinecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan “Elektronik Kimlik Bilgisine Sahip Cihazların Kaydı Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” Resmi Gazete’de yayımlandı.
IMEI silinen telefona ne olur?
Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre; 7 yıl kesintisiz sinyal alamadığı için IMEI kaydı silinen cihazlar kara listeye alınacak ve son sinyal alımından itibaren 1 yıl boyunca sinyal alamaması halinde IMEI kayıtları silinecek.
IMEI’den kapanan telefon nasıl anlaşılır?
IMEI kayıt sorgulaması e-devlet sistemi üzerinden yapılır. 15 haneli IMEI numaranızı e-devlet sistemi üzerinden Türk kimlik ve kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sorgulayabilirsiniz. Bu, cihazınızın kaybolup kaybolmadığını veya çalınıp çalınmadığını belirlemenize yardımcı olacaktır.
IMEI atmak kaç TL?
Yeni IMEI kayıt ücreti ne kadar? 2023 yılında telefon IMEI kayıt ücreti 2.000 732 TL’den 6.000 91 TL’ye önemli ölçüde artırıldı. Ancak 7 Temmuz 2023’te Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile IMEI ücreti önemli ölçüde artırıldı.
IMEI olmadan telefon çalışır mı?
Tıpkı Citizen ID numarası gibi, her telefonun kendine ait bir IMEI numarası vardır. Rakamlardan oluşan IMEI, her telefon için özel ve benzersizdir. Yurt dışında satın alınan marka ve model ne olursa olsun, her telefonun Türkiye’de aktif olarak kullanılabilmesi için IMEI kaydı yaptırması gerekir.
Yurtdışı telefon 3 yıl sonra ne olur?
Lütfen, yurtdışında pasaportunuzla 3 yıl sonra başka bir cep telefonu için kayıt yaptırabileceğinizi unutmayın. Üç yıl sonra, isterseniz telefonunuzu Türkiye’de farklı bir hatla kullanabilirsiniz.
IMEI silme nasıl yapılır?
e-Devlet Kapısı hesabınıza giriş yaptıktan sonra kayıtlı cihazınızı göreceksiniz. Web tarayıcısı kullanıyorsanız Güvenlik ve Ayarlar > İki Adımlı Giriş > Kayıtlı Cihaz İşlemleri sayfasından silebilirsiniz.
IMEI numarası kaç yıl geçerli?
Öncelikle 12 aydan uzun süredir sinyal almayan telefonlarınız tamamen iletişimden engellenecektir. SIM kartı takılıp bir yıl içerisinde herhangi bir işlem yapılmayan cep telefonlarının IMEI numaraları Bilgi Teknolojileri Kurumu tarafından engellenecektir.
IMEI yoksa ne olur?
Yurt dışından getirilen veya yurt dışında bulunan cihazların IMEI’sini e-devlet üzerinden kayıt ettirebilirsiniz. 120 gün içinde ülkenize dönmeli ve güncel IMEI kayıt ücretini ödemelisiniz. IMEI’yi kaydettirmemeniz durumunda yasal işlem başlatılacak ve cihaz devre dışı bırakılacaktır.
Telefon 1 ay kapalı kalsa ne olur?
Telefonunuzu uzun süre tam şarjlı bir bataryayla kapalı tutmanız bataryanın boşalmasına neden olabilir, bu nedenle uzun bir süre sonra telefonu tekrar kullanmak istediğinizde şarj etmeniz gerekebilir.
1 yıl hat takılmayan telefon nasıl açılır?
1 yıldır kullanılmadığı ve IMEI sinyali almadığı için iletişimi engellenen cihazlar, son takılan hatla kullanılması halinde tekrar açılacak. Bu işleme rağmen iletişim kuramayan cihazlar için BTK’ya başvuru yapılacak.
IMEI kapanan cihaz tekrar açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
IMEI bittiğini nasıl anlarız?
Bu servis, mobil cihazınızın yasal olarak ithal edilip edilmediğini ve cihazınızın IMEI numarasını sorgulayarak kaybolup kaybolmadığını/çalınıp çalınmadığını öğrenmenizi sağlar. IMEI numaranızı, cihazınızın çevirici ekranında *#06# girerek bulabilirsiniz.
Kapalı telefon IMEI’den bulunur mu?
IMEI numarası kilitli telefonları takip etmek için kullanılır. Bu numara sistem tarafından anında takip yapılmasını sağlar.
IMEI kapanan cihaz tekrar açılır mı?
IMEI kaydı olmadığı için Türkiye’de kullanımı engellenen cihaz, yurtdışına çıktığında o ülkede tekrar kullanılacaktır. Ancak, IME kaydı Türkiye’de yapıldıktan sonra çalışmayan telefon kullanılabilir. Bu nedenle, kayıt edilmediği için kapatılan telefon, IMEI kaydı yapılana kadar tekrar açılamaz.
IMEI kapanma süresi ne kadar?
İşte detaylar… Hükümet, yurtdışındaki cihazlar için kayıt dışı kullanım süresini 120 günden 180 güne çıkardı. Sistem artık e-devlet üzerinden de kullanılıyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşların verilen telefonlarını hiçbir müdahale olmadan 120 gün boyunca kullanmak mümkündü.
Telefona IMEI atılmazsa ne olur?
IMEI numarası yoksa telefon belirli bir süre sonra iletişime kapatılır. Yurt dışından getirilen telefonlar kayıt olmadan 120 gün kullanılabilir. Bu süre içerisinde kayıt tamamlanmazsa iletişim kapatılır.
Yurtdışı cihaz kapanırsa ne olur?
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun kararına göre, yurtdışından getirilen telefonların kullanım süresi dolduğunda cihaz otomatik olarak devre dışı kalacak. 120 gün boyunca kayıt yapılmazsa ve cihaz kapatılırsa, IMEI kayıt ücreti ödenerek cihaz tekrar açılabilecek.