Lojistik yönetimi mezunu nerelerde çalışabilir?
Çalışma alanları: Ulusal ve uluslararası lojistik hizmeti veren kuruluşlarda, depolama ve dağıtım tesislerinde, dış ticaret şirketlerinde, gümrük şirketlerinde, nakliye şirketlerinde ve liman şirketlerinde çalışma imkânı bulunmaktadır.
Lojistik mezunları hangi KPSS’ye girer?
Sıra NumarasıÇalışma AlanıKPSS Puan Türü12İş KPSS-P24 KPSS-P25 KPSS-P26 KPSS-P27 13Finans KPSS-P19 KPSS-P20 KPSS-P21 KPSS-P22 14İstatistik KPSS-P12 KPSS-P13 15Uluslararası Ticaret ve Lojistik KPSS-P2 KPSS-P3 KPSS-P24 KPSS-P25 12 satır daha
Lojistik okuyan devlet memuru olabilir mi?
“Toplamda on binlerceyi aşkın ön lisans derecesine sahip lojistik bölümü/programı mezunu kamu personeli adayı Kamu Personeli Seçme ve Sınıflandırma Sınavı’na girmektedir.
4 yıllık lojistik mezunu ne iş yapar?
Bölüm mezunları ne yapar? Bölüm mezunlarının hedefi, lojistik hizmetleri, satış ve pazarlama, depo yönetimi, envanter ve stok yönetimi, satın alma ve tedarik planlama, gümrükleme, dağıtım planlama, tedarik zinciri planlama ve yönetimi alanlarında faaliyet göstererek verimliliği ve etkinliği artırmaktır.
Lojistik mezunları nereye atanır?
Lojistik şirketleri, üretim şirketleri, perakende şirketleri, dağıtım merkezleri ve ulaştırma şirketleri gibi çeşitli sektörlerde iş bulabilirsiniz. Tedarik zinciri yöneticisi, lojistik planlama uzmanı, depo yöneticisi veya ulaştırma koordinatörü gibi pozisyonlarda kariyer yapabilirsiniz.
Lojistik yönetimi ne kadar maaş alır?
Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar 52.500 TL ile 80.000 TL arasında değişiyor. Lojistik Yöneticisi/Direktörü için en düşük paylaşılan maaş 46.600 TL iken, en yüksek maaş 200 TL’dir.
Lojistik mezunu kamuda ne iş yapar?
Uluslararası lojistik uzmanları, uluslararası faaliyet gösteren tüm kuruluşların üretim, depolama, ulaştırma ve pazarlama departmanlarında, yük ve nakliye şirketlerinde, dış ticaretin yoğun olduğu büyük illerdeki kamu sektörünün gümrük ve liman idaresi birimlerinde istihdam edilebilirler.
Lojistik mezunu PTT’de çalışabilir mi?
Bu programın mezunları, posta hizmetlerinin çalışma alanlarında kendilerine en uygun kariyeri sürdürme fırsatına sahiptir. Posta şirketleri, mezunlara posta dağıtımı, operasyon yönetimi, müşteri ilişkileri ve lojistik gibi önemli alanlarda çalışma fırsatı sunar.
Lojistik yönetiminin önü açık mı?
Lojistik yönetimi alanı, günümüzün küreselleşmiş ekonomisinde stratejik öneme sahip bir alandır ve mezunlarına geniş bir kariyer fırsatı yelpazesi sunmaktadır. Yüksek lisans ve doktora düzeyindeki lojistik yönetimi mezunları bu alanda çok yönlü bir kariyer inşa edebilirler.
Lojistik geleceği var mı?
01.08.2023Türkiye ulaştırma ve lojistik sektörü son 10 yılda önemli bir büyüme ve gelişme yaşadı. Türkiye hızla uluslararası bir lojistik merkezi haline geliyor ve buna bağlı olarak sektörün iyi eğitimli ve kalifiye çalışanlara olan ihtiyacı artıyor.
Lojistik memuru ne kadar maaş alır?
Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre bir lojistik görevlisinin ortalama maaş beklentisi aylık 32.300 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 27.500 TL ile 32’dir.
Lojistik DGS ile hangi bölümlere geçiş yapabilir?
DGS ile aktarılabilecek programlar: Lojistik yönetimi, uluslararası finans.
4 yıllık lojistik bölümü okunur mu?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde öğrenciler dört yıllık lisans eğitimi alırlar. Bölümü tamamlamak için zorunlu stajlarını tamamlamaları ve 240 AKTS kontenjanını doldurmaları gerekir.
Lojistik okuyunca ne olur?
Basitçe söylemek gerekirse, tüm şirketler ürettikleri ürünleri müşteriye ulaştırmak için lojistik sektöründen faydalanırlar. Lojistik mezunları lojistik şirketlerinde ve yük şirketlerinde, ayrıca gümrük, havayolu, denizcilik ve demir yolu şirketlerinde çalışabilirler.
Lojistik ayda ne kadar kazanır?
Kullanıcıların iş başvurularında paylaştıkları maaş beklentilerine göre lojistik uzmanı maaş beklentisi ortalama aylık 42.600 TL’dir. Kullanıcıların en çok paylaştığı maaşlar ise 42.500 TL ve 65’tir.
Lojistik yönetiminin önü açık mı?
Lojistik yönetimi alanı, günümüzün küreselleşmiş ekonomisinde stratejik öneme sahip bir alandır ve mezunlarına geniş bir kariyer fırsatı yelpazesi sunmaktadır. Yüksek lisans ve doktora düzeyindeki lojistik yönetimi mezunları bu alanda çok yönlü bir kariyer inşa edebilirler.
Lojistik okuyan biri ne olabilir?
Lojistik mezunları lojistik şirketlerinde ve yük şirketlerinde, ayrıca gümrük, havacılık, denizcilik ve demir yolu şirketlerinde çalışabilirler. Aslında, Türkiye üzerinden petrol boru hattı döşeyen şirketler lojistik mezunlarını istihdam etmektedir.
4 yıllık lojistik okunur mu?
Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde eğitim kaç yıl sürüyor? Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü’nde öğrenciler dört yıllık temel eğitim alırlar. Bölümü tamamlamak için zorunlu stajlarını tamamlamaları ve 240 AKTS kontenjanını doldurmaları gerekir.
Lojistik yöneticisi ne iş yapar?
Lojistik operasyon müdürü, tedarik zinciri bağlamında işlev gören depolama, saklama ve nakliye süreçlerini denetleyen orta düzey yöneticidir. Gelen ve giden malları ilgili birimlerin talebine göre düzenlerken, aynı zamanda satış, planlama ve üretim ekipleriyle koordinasyon halinde çalışır.
Tavsiyeli Bağlantılar: Saçlarım Çok Kuru Evde Ne Yapabilirim